Heerde community centre

Klant

Dorpshuis Heerde

Project

Dorpshuis Heerde

Realisatie

Het dorpshuis in Heerde is een verzamelgebouw waar onder meer de bibliotheek, twee basisscholen, de BSO en een theater zijn ondergebracht. Het gebouw, gesitueerd tussen het park en het centrum van Heerde, is ontworpen door DAT architecten. In nauwe samenwerking met hen verzorgde Lotte Strik namens Nijboer het interieurontwerp.

heerde-community-centre
Lotte Strik Architect

“Het dorpshuis is een open, uitnodigend gebouw dat een verbinding vormt tussen groen en weids enerzijds en de stadse bebouwing anderzijds. Het interieur moest dat ontwerp versterken. In alles ligt de nadruk op puurheid, licht en transparantie.”

“Er is een algemeen gedeelte met plein, bar en foyer. Daarnaast zijn er verschillende specifieke ruimtes, zoals een docentenlounge en de bibliotheek. Elke gebruiker heeft zijn eigen identiteit binnen het geheel.”

“In alles ligt de nadruk op puurheid, licht en transparantie”

“Tijdens zo’n project moet je een klik hebben met de architect, begrijpen wat ze bedoelen. Kleuren en materialen hebben we samen bepaald. Zo versterk je elkaar. Het gebouw moet zoveel mogelijk in gebruik zijn, ontmoeten is belangrijk. Multifunctioneel dus, maar in de eerste plaats uitnodigend en gezellig. Dat is een puzzel, maar wel leuk en uitdagend. En de reacties zijn super positief.” Lotte Strik, interieurarchitect bij Nijboer

 

Nijboer
nieuwsbrief