Hilton hotel Schiphol

Klant

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Project

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Realisatie

In opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling realiseerden we het volledige interieur van Hilton Hotel Amsterdam Airport Schiphol. Naast de hotelkamers en suites omvat het project ook onder meer de bars, buffetten en pantry’s.

hilton-hotel-schiphol
Henry Lokhorst Projectleider

“Wat we hier hebben gerealiseerd hadden we nog niet eerder gemaakt. We werkten met een architect uit Engeland en leveranciers van over de hele wereld. Bovendien zijn er veel kostbare en minder bekende materialen in het ontwerp verwerkt. Elk meubel is dan een nieuwe uitdaging. En dat op zo’n gigantische schaal.”

“De omvang van het project vroeg een extra inspanning van onze werkvoorbereiders. Elk detail moet op de tekening staan. Ook logistiek was het een enorme operatie, met veel leveringen die
’s nachts plaatsvonden.

In de loop van zo’n project kijk je als projectleider niet naar de schoonheid, je bent bezig om alles gereed te krijgen. Maar als je hier naderhand rondloopt, dan realiseer je je wat we hebben klaargespeeld. Een van onze grootste interieurbouwprojecten.
Dan denk je wel even: ‘wauw’.”

hilton-hotel-schiphol
Marc Essink Interieurbouwer

“Dit project was een enorme uitdaging, die ons eerlijk gezegd heel wat hoofdbrekens heeft gekost. Maar uiteindelijk is er een prachtig project opgeleverd en het mooie vind ik dat letterlijk iedereen van ons er aan meegewerkt heeft.”

Vakmanschap en denkvermogen

“In onze werkplaats worden de meeste meubelonderdelen machinaal vervaardigd. Maar het in elkaar zetten, daar is handwerk en denkvermogen voor nodig. Als bouwers moet je eigenlijk continu drie stappen vooruit denken. Als je een meubel bouwt, moet je ook al weten waar en hoe het geplaatst wordt. En zeker als je veel moet maken is dat wel een uitdaging.”

“Er zijn veel bijzondere elementen en materialen in het project verwerkt. Veel natuursteen, heel veel staal. Al met al ontstaat er een plaatje dat z’n gelijke niet kent. Mensen die ons werk zien stellen vaak de vraag ‘hoe heb je het zo kunnen maken?’ En dat was bij dit project zeker het geval. En juist dat maakt dit werk zo mooi.”

Nijboer
nieuwsbrief