Project

Hilton Amsterdam Airport | Schiphol

Over dit project

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Klant

Hilton Amsterdam Airport Schiphol

Project

Hilton Amsterdam Airport | Schiphol

In opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling realiseerden we het volledige interieur van Hilton Hotel Amsterdam Airport Schiphol. Naast de hotelkamers en suites omvat het project ook onder meer de bars, buffetten en pantry’s.

Naamloos-2_0000_2Z9C3119large

Henry Lokhorst, Projectleider

"Elk meubel is dan een nieuwe uitdaging"

“Wat we hier hebben gerealiseerd hadden we nog niet eerder gemaakt. We werkten met een architect uit Engeland en leveranciers van over de hele wereld. Bovendien zijn er veel kostbare en minder bekende materialen in het ontwerp verwerkt. Elk meubel is dan een nieuwe uitdaging. En dat op zo’n gigantische schaal.”

“De omvang van het project vroeg een extra inspanning van onze werkvoorbereiders. Elk detail moet op de tekening staan. Ook logistiek was het een enorme operatie, met veel leveringen die ’s nachts plaatsvonden.

In de loop van zo’n project kijk je als projectleider niet naar de schoonheid, je bent bezig om alles gereed te krijgen. Maar als je hier naderhand rondloopt, dan realiseer je je wat we hebben klaargespeeld. Een van onze grootste interieurbouwprojecten. Dan denk je wel even: ‘wauw’.”

Naamloos-2_0001_2Z9C3106large

“In onze werkplaats worden de meeste meubelonderdelen machinaal vervaardigd. Maar het in elkaar zetten, daar is handwerk en denkvermogen voor nodig. Als bouwers moet je eigenlijk continu drie stappen vooruit denken. Als je een meubel bouwt, moet je ook al weten waar en hoe het geplaatst wordt. En zeker als je veel moet maken is dat wel een uitdaging.”

“Er zijn veel bijzondere elementen en materialen in het project verwerkt. Veel natuursteen, heel veel staal. Al met al ontstaat er een plaatje dat z’n gelijke niet kent. Mensen die ons werk zien stellen vaak de vraag ‘hoe heb je het zo kunnen maken?’ En dat was bij dit project zeker het geval. En juist dat maakt dit werk zo mooi.”

Meer zien van dit project?

Meer weten?

Jouw interieur nog mooier dan je kunt voorstellen? Maak een afspraak. Dan gaan we er samen lekker voor zitten.

Scroll naar boven