Project

Hotel August | Antwerpen

Over dit project

Hotel August Antwerpen

Klant

Kloosterkwartier N.V.

Project

Hotel August | Antwerpen

Een Augustijns klooster van het Militair Hospitaal in Antwerpen omgetoverd tot een exclusief hotel genaamd Hotel August. Naar een ontwerp van Belgisch top-architect Vincent van Duysen hebben wij aan dit pracht project mogen meewerken. Vierenveertig hotelkamers, een restaurant, bar en een Wellness hebben wij voorzien van schitterend maatwerk dat past in zo’n gebouw vol historie.

Hotel-August-Antwerpen.1

Projectleider Pascal Lemoine

Wat een bijzondere locatie om ons werk te mogen doen

“Wat een bijzondere locatie om ons werk te mogen doen! Aan de buitenzijde is het ‘gewoon’ een mooi oud gebouw maar eenmaal binnen begint het feest pas echt met allerlei antieke details. Het toppunt voor mij is wel de kapel. Deze is voorzien van prachtige ornamenten met  als eyecatcher een rond glas in lood raam, schitterend! Dit soort projecten kom je niet dagelijks tegen daarom is het voor ons ook erg bijzonder dat wij hier aan mee hebben gewerkt. Dat hebben we dan ook met ontzettend veel plezier gedaan!

Binnen zo’n groot project als deze heb je natuurlijk met veel partijen te maken en daarbij is planning en afstemming essentieel. Tijdens de eerste bouwvergaderingen verliep dit nogal moeizaam en rommelig maar door de komst van bouwcoördinator Hans van Tilborg kwam er duidelijkheid, werden lijnen uitgezet en deadlines gesteld. Hierdoor konden wij ook alles tot in detail plannen en in overleg bijstellen als dat nodig was. Voor ons werkte dit zo goed dat wij voor de gestelde deadline onze werkzaamheden hadden afgerond. Buiten de voor mij bekende processen en mensen binnen het bedrijf heb ik met dit project ook een andere kant van Nijboer leren kennen. Voor omvangrijke projecten zoals deze werken we vaak met een vaste groep ZZP’ers, voor ons zijn het gewoon collega’s aangezien we zo veel klussen samen doen. Wat een toppers en harde werkers zijn deze jongens! Het wordt nog wel eens vergeten maar zij zijn zeker ook heel bepalend voor het visitekaartje van Nijboer."

August-4

"Om een project zoals deze te laten slagen is het heel belangrijk de juiste partijen te benaderen om mee samen te werken. Je neemt goed de tijd om te kijken wie geschikt is voor deze klus. Voor het maatwerk zijn we bij Nijboer uitgekomen door de positieve ervaringen van andere klanten en hun jarenlange ervaring in de hotelsector. Ook hadden we er vertrouwen in dat ze zouden voldoen aan onze verwachtingen en het bijbehorende tempo. Hierin zijn we zeer zeker niet teleurgesteld. Wat een enthousiasme en vakkennis hebben we ervaren bij de mensen van Nijboer! Ze dachten mee en begrepen wat de visie van mij en de klant was met de metamorfose van dit oude hospitaal. Dit heeft zeker bijgedragen aan het slagen van dit project.

Al met al kan ik zeggen dat we met z’n allen echt iets unieks hebben neergezet, dat hoor ik ook van de mensen uit mijn omgeving. Het hotel is een echte aanwinst voor Antwerpen".

Meer zien van dit project?

Meer weten?

Jouw interieur nog mooier dan je kunt voorstellen? Maak een afspraak. Dan gaan we er samen lekker voor zitten.

Scroll naar boven