Project

WSHS | Gouda

Over dit project

Een voormalig weeshuis

Klant

Boutique Hotel & Restaurant WSHS

Project

WSHS | Gouda

Het voormalig weeshuis in het centrum van Gouda wordt vandaag de dag nog steeds gezien als één van de meest bijzondere en mooiste gebouwen van de stad. De romantische binnentuin, de rode luiken en het iconische poortje; het Weeshuis heeft een heel special plekje in het hart van vele Gouwenaren.
Nu is het de beurt aan WSHS om een nieuw hoofdstuk aan het verhaal toe te voegen.

3 WSHS_1920x1080px

Lennart en Sharon van Gastel / Eigenaar

Een hotel bomvol karakter

Al ruim 15 jaar wonen Lennart en Sharon van Gastel met veel plezier in Gouda. Een stad vol historie en oude karaktervolle gebouwen, precies waar dit stel zo van houdt. Sharon begon 12 jaar geleden haar eigen horeca avontuur met het Museumcafé Gouda. Daarmee heeft ze haar partner Lennart geënthousiasmeerd om samen een volgend horecaproject te doen: LF-Gouda, de oude Goudse lichtfabriek. En nu het WSHS Gouda als nieuwe loot binnen hun karakteristieke horeca imperium. Een kans die ze met beide handen hebben aangegrepen, tegen een oud weeshuis in het hart van Gouda was nee zeggen geen optie.

Het hele project was intensief maar zeker de moeite waard gezien het fantastische eindresultaat! Er zijn nog enkele puntjes die op de spreekwoordelijke i gezet moeten worden maar overall is het geworden wat ze voor ogen hadden. Een kleurrijk en weelderig hotel waarin de karakteristieke elementen goed bewaard zijn gebleven. Een hotspot die hun gasten echte quality time biedt. Om dit te bereiken was het voor Sharon en Lennart belangrijk om partijen bij hun plannen te betrekken die hetzelfde eindresultaat voor ogen hadden. De samenwerking met Nijboer is goed bevallen. De projectleiders en monteurs waren altijd goed gemutst en niks was te veel gevraagd. Lekker als je zo met elkaar naar iets moois toe kan werken!

In de korte tijd dat Het WSHS nu open is zijn de reacties van gasten unaniem; “wat een mooi karaktervol hotel is dit geworden!”

5 WSHS_1920x1080px

Meer zien van dit project?

Meer weten?

Jouw interieur nog mooier dan je kunt voorstellen? Maak een afspraak. Dan gaan we er samen lekker voor zitten.

Scroll naar boven